donderdag 25 april 2013

Cosmo bag - SEW ALONG - deel 3

Hopelijk bent u bekomen van gisteren, vandaag gaat het een pak vlotter gaan! U krijgt zo stilletjes aan een idee van hoe uw Cosmo bag er zal gaan uitzien. Vandaag maken we de voering, wat trouwens bijna identiek op dezelfde manier moet gebeuren als de buitenkant van de tas. Ik ga dus alleen de nieuwe dingen toelichten, voor de rest verwijs ik u opnieuw door naar de sew along van gisteren.

We starten vandaag met de binnenzakken. Neem 2 binnenzakpanden, leg ze met de goede kanten op elkaar. Speld de platte kanten op elkaar met 1cm naadwaarde en stik vast. Knip vervolgens driehoekjes uit de naadwaarde, vouw de slechte kanten naar elkaar, en stik kort op de rand door.


Leg de binnenzak op het voeringpaneel. Stik vervolgens door op 0,5cm van de stofrand, zodat u de binnenzak op het voeringpaneel bevestigt.


Om de binnenzak in 2 afzonderlijke compartimenten te verdelen, moet u hem in het midden doorstikken. Een tijdje geleden zag ik bij Eloleo een goede tip om zonder lijntjes te trekken toch mooi recht te stikken, ik deel hem hier even met u.

Neem een stukje doorschijnende plakband. Zorg er wel voor dat de lijm geen oplosmiddelen bevat die de kleuren van je stof kunnen aantasten. Meet na, en plak de plakband exact in het midden van de binnenzak. Stik nu rakelings langs de plakband. Et voila, een mooie rechte lijn!


En de rest wordt dan eigenlijk een herhaling van wat we gisteren deden. Ik verwijs dan ook naar de gedetailleerde handleiding die ik gisteren postte.

De voering van uw tas heeft geen band. Die stap valt dus weg. U kan de hengsels meteen aan het voeringpaneel bevestigen.Stik de bovenkanten van de hengsels aan elkaar vast met 1cm naadwaarde. Knip opnieuw driehoekjes uit de naadwaarde aan de binnenkant van het handvat.

Herhaal al bovenstaande stappen met het andere voeringpaneel.

Neem de zijpanelen. Dit keer moet u er geen zijzakjes op bevestigen, u kan ze rechtstreeks op de voeringpanelen vastmaken zoals gisteren uitgelegd werd. Denk er weer aan van 1cm van de onderrand te stoppen met stikken, anders krijgt u het bodempaneel er niet meer ingezet.

Als de zijpanelen aan beide voeringspanelen bevestigd zijn, kan u het bodempaneel vastmaken.

De voering van uw tas ziet er nu zo uit, net hetzelfde als de buitenkant eigenlijk.


Voila, we zijn er bijna! Morgen gaan we de voering aan de buitenkant van de tas vastmaken, en dan is uw Cosmo bag helemaal af!

Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten