Verbouwingen

De wederhelft en ik, allebei "buitenmensen" waren het er meteen over eens: we wilden een groooote tuin. Het huis erop mocht klein zijn, dat gingen we immers toch nog volledig verbouwen, als de tuin maar groot was, zodat er veel plaats was voor beestjes.

We vonden exact wat we zochten, zij het met wat verrassingen, dat hadden we kunnen verwachten...

De "tuin" was ettelijke jaren niet meer onderhouden. De wederhelft, die tuinaannemer is, voelde zijn vingers jeuken.Ettelijke werkweekends later later kon die wildernis herschapen worden tot gras. Gewoon simpel gras, in afwachting van verdere tuinprojecten, eens de verbouwingen in het huis achter de rug zijn. Gezonde bomen werden bijgesnoeid, zieke, gevaarlijke en oude bomen werden geveld, en er werden jonge fruitbomen aangeplant.Maar u dacht toch niet dat allemaal van een leien dakje ging? Als ik het had over verrassingen, dan bedoel ik ook verrassingen van formaat, verrassingen van enkele ton zwaar, die veilig verborgen waren onder al dat gras en onder de typische "Vlaamsche koterijen" die her en der in de tuin stonden...Ook in huis waren er enkele verrassinkjes van formaat. Zo moest nagenoeg de volledige waterleiding vernieuwd worden, hoewel de vorige eigenaar een loodgieter was. Sterk!

De eerste verbouwingsronde is inmiddels al even achter de rug, de tweede ronde is volop aan de gang, en een derde ronde is ook nog gepland.

To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten